Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ποιό είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο;

Για μερικά χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καγκελάριος (δηλαδή κυβερνήτης) της Γερμανίας ήταν ο Κόνραντ Αντενάουερ. Ένας μεγάλος ιεροκήρυκας της εποχής είχε επισκεφθεί τότε την Γερμανία. Και δέχθηκε πρόσκληση του Αντενάουερ σε ένα πρόγευμα γνωριμίας. Γράφει, λοιπόν, ο Ιεροκήρυκας:
-   Όταν μπήκα στο γραφείο του καγκελαρίου, περίμενα πως θα έβλεπα ένα υψηλό και άκαμπτο (σωματικά και ψυχικά) πολιτικό. Και ότι θα βρισκόμουν σε αμηχανία, αν επιχειρούσα να ανοίξω συζήτηση για θέματα πίστεως. Όμως μετά τους τυπικούς χαιρετισμούς, ο καγκελάριος στράφηκε σε μένα και μου είπε:
-   Ποιό είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο;
Και πριν προλάβω να απαντήσω, έδωσε ο ίδιος την απάντηση:
-   Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Εάν ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός, τότε υπάρχει ελπίδα για τον κόσμο. Εάν ο Ιησούς Χριστός είναι στον τάφο. τότε δεν βλέπω ούτε την παραμικρή ελπίδα στον ορίζοντα του κόσμου. Αλλά ας έχει δόξα ο Θεός! Η Ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός της ιστορίας του κόσμου με τις πιό καλά θεμελιωμένες αποδείξεις και μαρτυρίες· το πιο αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Και εγώ. όταν εγκαταλείψω την πολιτική, σκέπτομαι να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου συγκεντρώνοντας τις επιστημονικές αποδείξεις, που μας λένε ότι η ανάσταση του Ιησού Χρίστου, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Μέσα στη δίνη των μεταπολεμικών χρόνων και την τόση ευθύνη στους ώμους του, ο Αντενάουερ είχε κρατήσει ακράδαντη την πίστη του στην Ανάσταση του Χριστού. Από αυτή έπαιρνε θάρρος, δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Και την έβλεπε σαν την μοναδική ελπίδα του κόσμου! Ποιός; Ένας δυναμικός πολιτικός άνδρας! Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου